Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Ομορφαίνουμε την αυλή του σχολείου μας!

 Τα παιχνίδια στο σχολείο είτε είναι δομημένα ή μη, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του παιδιού. Όπως και τα μικρά στη φύση, έτσι και τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν, εξερευνούν, ανακαλύπτουν, διασκεδάζουν και χαλαρώνουν.

 Με πρωτοβουλία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών  των τμημάτων Β2 (Ψύρρα Μαρία) και Ε4 (Στεργίου Νίκη) και με στόχο την μετατροπή του αύλειο χώρου του σχολείου μας σε έναν χώρο διασκέδασης, ευχαρίστησης και συμπερίληψης όλων των μαθητών και μαθητριών,  οργανώθηκαν τρεις δράσεις σε ώρες και ημέρες εκτός σχολικού ωραρίου. Στις δράσεις αυτές πήραν μέρος οι παραπάνω εκπαιδευτικού, οι μαθητές τους και οι γονείς τους, όπως επίσης και γονείς και μαθητές άλλων τμημάτων του σχολείου μας.    

Μέσα σε τρεις ημέρες, σε μια κλασική αυλή σχολείου, εμφανίστηκαν: «φιδάκι» ζωγραφισμένο, σαλιγκάρι που φέρει στην «πλάτη του» αριθμούς, ώστε να μαθαίνουν ευκολότερα οι μαθητές την αριθμητική, χρώματα στο κλασικό παιχνίδι «κουτσό», πολύχρωμες πατούσες, επιδαπέδιο σκάκι, παιχνίδια ισορροπίας …

Η αυλή χρωματίστηκε! Φωτίστηκε! Αλλαξε! Εγινε πιο ευχάριστη, πιο παιδική, είναι πλέον πιο κοντά στον ψυχισμό της χαράς των μικρών μαθητριών και μαθητών. Αυτή η αυλή αναδεικνύει τη συνεργασία και ομορφαίνει μια διαδικασία που σε άλλες περιπτώσεις φαντάζει τυπική, στρυφνή, δεδομένη. 

Η παραπάνω δράση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αγόρασε και προσέφερε στο σχολείο ένα κιτ με στένσιλ απαραίτητα για να αποτυπώσουμε διάφορα παιχνίδια στο δάπεδο του προαυλίου, όπως επίσης και όλες τις μπογιές που χρειαστήκαμε... 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου