Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Διαγωνισμός Ρομποτικής

  Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού. Ο Περιφερειακός Τελικός της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο σχολείο Ελληνογερμανική Αγωγή. Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν: "Ο δικός μας Γαλαξίας"

     Τον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, διεξάγει ο WRO Hellas. O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.Είχαμε δυο συμμετοχές από τη ΣΤ' τάξη με προπονήτρια την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Βάσσια Μητσοπούλου. 



    Η ομάδα ρομποτικής του ΣΤ2 κατασκεύασε διαστημικό όχημα (space vehicle) με ραντάρ για την ανίχνευση εχθρικών διαστημόπλοιων. Η ομάδα ρομποτικής του ΣΤ3 κατασκεύασε τεχνητό δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Γη! Το project περιλαμβάνει κατασκευή με ρομποτικά κιτ Lego WeDo, προγραμματισμό με το λογισμικό Scratch και δημιουργία σκηνικού. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και αυτή η συμμετοχή να είναι το ξεκίνημα για να ασχοληθούν με τη ρομποτική στο μέλλον!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου