Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ολυμπιακή Ημέρα στο Σχολείο μας!

    Η Ολυμπιακή Ημέρα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας είναι πλέον θεσμός. ΄Ετσι και στο δικό μας πήραν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.

    Την πρώτη ώρα μετά την πρωινή συγκέντρωση οι μαθητές συζήτησαν με τους δασκάλους τους για τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες, τους Σύγχρονους, τους Παραολυμπιακούς αγώνες, τις Ολυμπιακές αξίες, τα προβλήματα του θεσμού και των διοργανώσεων.


        Από την δεύτερη ώρα μέχρι και την λήξη του σχολικού ωραρίου, οι τάξεις ανά δυο (Α&Β, Γ&Δ, Ε&ΣΤ) περνούσαν κυλιόμενα από τρείς δράσεις:

    1 . Αθλητικές δραστηριότητες στο προαύλιο. Αυτές κατανέμονταν με τη σειρά τους σε τρεις σταθμούς. α. Δρόμος «αντοχής» (400 περίπου μέτρα). β. Άλμα σε μήκος με δυο προσπάθειες κάθε μαθητή. γ. Βόλεϊ (εκμάθηση και παιχνίδια) από αθλήτρια-προπονήτρια του Δημοτικού Ομίλου Χολαργού. Οι παραπάνω δραστηριότητες υλοποιήθηκαν από τις Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεις. Οι Τάξεις Α και Β διαφοροποιήθηκαν ως εξής: α. Παιδική Σκυταλοδρομία «Φόρμουλα 1» με εμπόδια και αλλαγές κατεύθυνσης. β. Σκυταλοδρομία αλμάτων χωρίς φόρα κατά ομάδες. γ. Παιχνίδια Βόλεϊ. Τα παιδιά περνούσαν κυλιόμενα απ’όλους τους σταθμούς.

    2 . Κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια, ατομικές και ομαδικές Ζωγραφιές, με θέμα τους Ολυμπιακούς, Παραολυμπιακούς αγώνες, τις Ολυμπιακές αξίες, καθοδηγούμενες από την δασκάλα των εικαστικών τους σχολείου.

    3 . Προβολή ταινίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στην Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξη, « Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς αγώνες» και στις Α και Β τάξεις «Ο Γκούφι και ο Μίκυ σε Ολυμπιακά αθλήματα» (μεταγλωττισμένο).

      Η Αθλητική ημέρα κύλησε διασκεδαστικά και παραγωγικά για τα παιδιά. Ήταν μια μέρα γεμάτη αθλητισμό, γλυκιά κούραση, ενθουσιασμό και ικανοποίηση για μαθητές και δασκάλους.


































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου