Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δ1΄ τάξη: Πετρόσουπα - Θεατρική Παράσταση

Η Δ1 τάξη, στο πλαίσιο του Προγράμματος το οποίο εκπόνησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς με θέμα: "Προσφέρω κάθε μέρα και όχι μόνο τα Χριστούγεννα!!"
θα παρουσιάσει στους μαθητές του σχολείου και στους γονείς των μαθητών, θεατρική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι: "Η Πετρόσουπα" του Τζον Μουθ.
Για το ανέβασμα της παράστασης συνεργάστηκαν η δασκάλα της τάξης, κ. Ρεμπή και οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων κ. Παπαϊωάννου, κ. Ντάνη και κ. Δημόγιαννη, εκπαιδευτικοί της Θεατρικής Αγωγής, της Μουσικής και των Εικαστικών αντίστοιχα.



Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος τα παιδιά επισκέφτηκαν το χωριό SOS στη Βάρη και δημιούργησαν αφίσες την ημέρα της αιμοδοσίας η οποία οργανώθηκε από τον Δήμο Παπάγου Χολαργού. "Ο Χοκ, ο Λοκ κι ο Σο διασχίζουν μια ορεινή χώρα και προσπαθούν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ο δρόμος τους θα τους φέρει σ' ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζούνε μέσα στο φόβο -έχουν συνέχεια κλειστά τα παραθύρια τους και ολοσκότεινα τα δωμάτιά τους. Κι αυτό γιατί πριν από κάποια χρόνια, κάποιοι τους είχαν επιτεθεί και τους είχαν βασανίσει. Κι από τότε ο καθένας από αυτούς βλέπει με δυσπιστία όχι μόνο τον κάθε ξένο που έρχεται στα μέρη τους, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον γείτονά του.
Αλλά όταν οι τρεις καλόγεροι τους μαθαίνουν πώς φτιάχνεται μια πετρόσουπα, τότε οι χωρικοί ανακαλύπτουν πόσα πράγματα ο καθένας τους έχει να προσφέρει στους άλλους, αλλά και πόσα μπορεί να πάρει ως ανταπόδοση"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου