Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

19ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ "ΛΥΣΙΑΣ" 2015

"Μάρτης μου ο... ΛΥΣΙΑΣ"!
Η αρχική φάση είναι στον αέρα...
Παίξτε από το μενού "Διαγωνισμοί", "Αρχικής Φάσης"

Για τη συμμετοχή σας στην αρχική φάση του διαγωνισμού είναι απαραίτητη η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ (εφόσον δεν έχετε ήδη εγγραφεί από τη φετινή ή τις προηγούμενες χρονιές, από το μενού "Εγγραφή").
  • Αν έχετε ήδη εγγραφεί, ισχύουν οι ίδιοι κωδικοί, αλλά επιβεβαιώστεΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα στοιχεία σας, ΤΑΞΗ και τηλ/email επικοινωνίας (κάνετε login και επιβεβαιώνετε τα στοιχεία σας στο "Το προφίλ μου").
  • Έχετε στη διάθεσή σας 3 συνολικά ανεξάρτητες προσπάθειες, στην ίδια  ή σε διαφορετικές μέρες.
  • Γνωρίζετε τις ατομικές επιδόσεις σας καθόλη τη διάρκεια αλλά και τοσκορ βάσης της τάξης σας (δηλ. το σκορ του/της 300ού/ης), το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τις συμμετοχές.
  • Μπορείτε να παίζετε (όσες φορές θέλετε) και στον Δοκιμαστικό Διαγωνισμό από εδώ (ή από το μενού Διαγωνισμοί "Δοκιμαστικός", για να εξοικειωθείτε με τους κανόνες).
  • Μην εξαντλήσετε και τις 3 προσπάθειές σας από την αρχή, αφήστε και μία προς το τέλος του διαγωνισμού.
  • Επιτρέπεται η συνεργασία στην αρχική φάση με οποιοδήποτε τρόπο...


Προσοχή: οι βάσεις για πρόκριση στην τελική φάση είναι μεταβλητές, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών σας και τη βαθμολογία που κάθε φορά συγκεντρώνετε. Οι τελικές βάσεις οριστικοποιούνται στις 24.00 της 31/3/15 (με τη λήξη της αρχικής φάσης). Στον φετινό ΛΥΣΙΑ προκρίνονται στην τελική φάση οι 300 πρώτοι και πρώτες κάθε τάξης.
Ψάξτε και βρείτε τα αντικείμενα του παιχνιδιού του ΛΥΣΙΑ και απαντήστε στις ερωτήσεις που κρύβουν!
Η αρχική φάση θα διαρκέσει ένα μήνα από 1 έως 31 Μαρτίου ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου.
Ευχόμαστε σε όλους, παλιούς και νέους φίλους του ΛΥΣΙΑ καλή επιτυχία!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στο παρακάτω email,
Η Οργανωτική Επιτροπή

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
1. Ποιος είναι ο προτεινόμενος φυλλομετρητής (browser), ώστε να μην έχω πρόβλημα με τις γραμματοσειρές που διαθέτει η συσκευή μου;
Για να εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες στην εφαρμογή, πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο τον φυλλομετρητή Microsoft Internet Explorer.

2. Χρησιμοποιώ ήδη τον φυλλομετρητή Microsoft Internet Explorer, αλλά πάλι βλέπω "ακαταλαβίστικους" χαρακτήρες στην θέση των ελληνικών, τι συμβαίνει;
Για να εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Πίνακας Ελέγχου - Τοπικές Ρυθμίσεις - Για προχωρημένους. Φροντίστε στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται να είναι επιλεγμένο κάθε κουτάκι (tick box) με ελληνική γλώσσα. Βέβαια στις εγκαταστάσεις που γίνονται με ελληνικές τοπικές ρυθμίσεις είναι ήδη προεπιλεγμένα και λογικά δεν υφίσταται πρόβλημα.

3. Έχω συσκευή με λειτουργικό σύστημα: iΟS, ή Linux/Ubuntu, γιατί δεν λειτουργεί σωστά ο Λυσίας;
Ο διαγωνισμός προς το παρόν έχει δοκιμαστεί και λειτουργεί σωστά, μόνο σε Microsoft Windows οποιασδήποτε έκδοσης. Ήδη σχεδιάζουμε να τον προσαρμόσουμε ώστε να λειτουργεί σωστά σε όλα τα λειτουργικά συστήματα...


ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
http://edu.klimaka.gr/scholikes-drasthriothtes/diagwnismoi/1849-panellhnios-mathitikos-diagwnismos-lysias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου