Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ για το σχολικό έτος 2023-24

Την Τρίτη 17/10/2023 και ώρα 10:00 π.μ. θα γίνει η επιλογή σημαιοφόρων – παραστατών στην αίθουσα Διδασκόντων του Σχολείου σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο Φ.10/ΦΜ/162655/δ1/17-10-19 του ΥΠΑΙΘΑ με κλήρωση από τη Διευθύντρια του Σχολείου και με παρουσία των μαθητών/-τριών  & των εκπαιδευτικών της ΣΤ΄ τάξης, καθώς και εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων που δεν έχουν μάθημα τη συγκεκριμένη ώρα.  Επίσης, μπορούν να παραστούν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων που το επιθυμούν.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την

Αριθμ. Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 3847/17.10.2019, ως εξής:

 

Στις περιπτώσεις που, λόγω ειδικών συνθηκών, λειτουργούν σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα τρία (3) τμήματα στη ΣΤ ́ τάξη, τότε πριν τη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων, διενεργείται κλήρωση από το Διευθυντή του σχολείου ή το νόμιμο αναπληρωτή του, παρουσία του συλλόγου διδασκόντων και των ενδιαφερομένων μαθητών και συντάσσεται σχετικό πρακτικό, ως εξής:

1.     Κλήρωση στο κάθε ένα από τα τρία (3) τμήματα χωριστά, ώστε να επιλεγούν αρχικά οι τρεις (3) αριστούχοι μαθητές (ένας από κάθε τμήμα) και στη συνέχεια κλήρωση μεταξύ των τριών (3) αυτών μαθητών ώστε να επιλεγούν οι δύο (2) σημαιοφόροι, ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Ο τρίτος μαθητής που δεν κληρώνεται ορίζεται παραστάτης στην πρώτη περίοδο.

Κλήρωση στο κάθε ένα από τα τρία (3) τμήματα χωριστά, ώστε να επιλεγούν από κάθε τμήμα τέσσερις (4) αριστούχοι μαθητές και στη συνέχεια κλήρωση μεταξύ των δώδεκα (12) αυτών μαθητών, ώστε να επιλεγούν τέσσερις (4) παραστάτες και ένας (1) υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε (5) παραστάτες και ένας (1) υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου από το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Ο δωδέκατος μαθητής θα είναι ο πρώτος επιλαχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου