Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα…

   …η ΣΤ’ τάξη του 7ου ΔΣ Ελευσίνας ξεναγεί

      την Ε1 τάξη του 1ου ΔΣ Χολαργού

Τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας επισκέφτηκε την Τρίτη το πρωί το Ε1 του 1ου ΔΣ Χολαργού κι εκεί την περίμενε η ΣΤ’ τάξη του σχολείου της Ελευσίνας με πολλή όρεξη αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Αρχικά δύο εκπρόσωποι του Δήμου Ελευσίνας προσπάθησαν να «μυήσουν», με βιωματικό τρόπο, τα παιδιά στα Ελευσίνια Μυστήρια. Φορέθηκαν κορδέλες που ένωναν το χέρι με το αντίθετο πόδι, όπως ακριβώς έκαναν οι μύστες και στη συνέχεια καλάθια τοποθετήθηκαν στα κεφάλια, όπως ακριβώς στις τελετές. Συζητήθηκε στη συνέχεια η ιστορία του μύθου της Περσεφόνης, η Δήμητρα, τα δημητριακά, ο κύκλος των εποχών κ.α.

Μετά από αυτό το «ζέσταμα» τα παιδιά της Ελευσίνας, χωρισμένα σε μικρές ομάδες, ξενάγησαν τις μικρές ομάδες των παιδιών του Χολαργού σε μία πολύ πρωτότυπη, άμεση και ουσιαστική ξενάγηση. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν και να ανταλλάξουν γνώσεις αλλά και ανοιχτά ερωτήματα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και δίπλα στην ανασκαφή που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια η διευθύντρια του σχολείου μας κέρασε τυροπιτάρια, το τοπικό έδεσμα, που είχαν προετοιμάσει τα παιδιά στο σχολείο την προηγούμενη μέρα καθώς και κουλουράκια από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μία βόλτα ως τη θάλασσα και με την υπόσχεση να επισκεφτούμε σύντομα την Ελευσίνα που, ας μην ξεχνάμε, παρά τα εμπόδια από την πανδημία, είναι Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΣΟΥΣΑ της Ευρώπης 2023.

https://7dimelefs.wordpress.com/?fbclid=IwAR0YbT04I1KnGB9jYtn2q1Glg18oDC5FtItnqxFW-P99HA0efBnw6DriG0s

https://pakppa.gr/?fbclid=IwAR1KJ5oVQBOyclu_ZaAkWlXjlmo-a2tRucEkMk8oEowxIFSiC0GxCZZhA70

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου