Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Υπεγράφη σήμερα η απόφαση για την υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού


Μια πολύ σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, μιας και υπεγράφη η απόφαση για την υλοποίηση του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού», έργο για το οποίο ο Δήμος μας είχε καταθέσει μελέτη και πρόταση για ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Την απόφαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία  του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου, και της  Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής κας Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Το έργο αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και συγκεκριμένα σε επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος, όσο και στο εσωτερικό του κτηρίου.

Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν, θερμομόνωση των κτηρίων, νέα κουφώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με τύπου Led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels  για εξοικονόμηση ενέργειας, κ.α

Με το έργο θα επιτευχθεί μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κατά 331.012 κιλοβατώρες ανά έτος και μείωση εκπομπών αερίων κατά 86.588 τόνους. 

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 828.290,00 ευρώ, από το οποίο τα 467.603,70 ευρώ θα καλυφθούν από την Περιφέρεια Αττικής και τα υπόλοιπα από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου