
Βασική διαδικασία προετοιμασίας είναι το ξεπίκρισμα των ελιών στο οποίο συμμετείχαμε όλοι με ενθουσιασμό.
- Από την πλούσια ποικιλία ελιάς για φαγητό διαλέξαμε τις ελιές Καλαμών (μαύρες) και τις Αθηνολιές (πράσινες)
- Τοποθετήσαμε τις ελιές σε δοχεία.
- Φτιάξαμε άλμη
- Γεμίσαμε τα δοχεία με άλμη
- Κλείσαμε καλά τα δοχεία και αφήσαμε τις ελιές να ξεπικρίσουν. Θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες. Τότε θα τις βγάλουμε από τα δοχεία και θα τις πλύνουμε. Στις μαύρες θα ρίξουμε λάδι και ξίδι και στις πράσινες λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου