Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Συναυλία των Encardia ενημερωτικό φυλλάδιο

 Ενημερωτικό Φυλλάδιο 



Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Δράση με τους μαθητές του Γ 3 για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Με αφορμή την 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, την Παρασκευή 4 Απριλίου 2025, πραγματοποιήθηκε στην τάξη μας διαδραστική αφήγηση παραμυθιού για τον αυτισμό από τον κ. Γιάννη Μπούγο,  Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή, εξειδικευμένο στην Ειδική Αγωγή παιδιών με Αναπτυξιακές Δυσκολίες, Αυτισμό  και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας. Τον ευχαριστούμε πολύ! 





Παρασκευή 4 Απριλίου 2025

1η Γιορτή Γαλλοφωνίας

Το Σάββατο 29/3 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 1η Γιορτή Γαλλοφωνίας. Η γιορτή αυτή σηματοδότησε το κλείσιμο του προγράμματος ‘’Αφύπνιση  στη Γαλλική Γλώσσα’’ - δημιουργικά βιωματικά εργαστήρια-  που διοργάνωνει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας κάθε Σάββατο στο πλαίσιο των απογευματινών δραστηριοτήτων. Η υπεύθυνη  του προγράμματος Κα Τίνα Μαυρομαρά (PhD) έκανε τα παιδιά μας να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη γαλλική γλώσσα μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, κίνηση και εικαστική έκφραση. Πολυτίμη η συμβολή στο πρόγραμμα, αλλά και στη γιορτή Γαλλοφωνίας,  της κα Γεωργοπούλου Μαρία, καθηγήτριας Γαλλικών του σχολείου μας!

Τα παιδιά παρουσίασαν τα τραγούδια που έμαθαν μέσα στη χρονιά και όλοι οι παρευρισκόμενοι έπαιξαν γαλλικά παιχνίδια και έμαθαν για τη Γαλλοφωνία. Μπράβο στα παιδιά που τόσο όμορφα μας παρουσίασαν τα τραγούδια τους. Ενα μεγάλο ευχαριστώ  στην κυρία Μαυρομαρά και την κα Γεωργοπούλου! Και του χρόνου!





















 

Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Στις 3 Απριλίου η Β΄ τάξη παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: <<Παρέα με τις πόες>> που πραγματοποιήθηκε στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού από τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών. Οι μικροί μαθητές εξερεύνησαν τα λουλούδια του δάσους ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους και έμαθαν για τη διαδικασία της επικονίασης. Αντλώντας έμπνευση από τα άνθη και τα φύλλα τους, δημιούργησαν τα δικά τους εικαστικά έργα. Έπειτα, ακολούθησε περίπατος στο μονοπάτι και πικ νικ! 

Εις το επανιδείν! 







Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο Άρτου Βαρνάβα – Φτιάξαμε τις δικές μας λαμπάδες!

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα, σε μια ξεχωριστή και δημιουργική εκπαιδευτική δράση, λίγο πριν από το Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά περιηγήθηκαν στον χώρο του μουσείου, γνώρισαν παραδοσιακά εργαλεία και τρόπους παρασκευής ψωμιού από παλαιότερες εποχές, ενώ έμαθαν για τα έθιμα που συνδέονται με τον άρτο και τη λαμπροβδομάδα.

Η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας ήταν όταν οι μικροί μας μαθητές δημιούργησαν τις δικές τους πασχαλινές λαμπάδες από φυσικό κερί και υλικά παρμένα από τη φύση, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των υπευθύνων του μουσείου. Το εργαστήριο αυτό προσέφερε χαρά, δημιουργικότητα και τη δυνατότητα στα παιδιά να φτιάξουν με τα χέρια τους κάτι μοναδικό, συνδυάζοντας παράδοση και προσωπική έκφραση.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Μουσείου Άρτου για τη φιλοξενία, την υπομονή και την αγάπη με την οποία αγκάλιασαν τα παιδιά μας. Ήταν μια εμπειρία που θα θυμούνται με χαμόγελο!