Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ















        

Την Παρασκευή 27/09/2019 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή μαθητών/τριών όλων των τάξεων.   
Η ημέρα σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε με ευθύνη των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας Ανδρέα Ανδρεόπουλου και Χρύσας Λαζαρίδη. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονταν: 

  • Προβολή βίντεο για τους Παραολυμπιακούς αγώνες και Παραολυμπιακούς αθλητές που αποτέλεσε το ερέθισμα για συζήτηση και δημιουργία από τους μαθητές ζωγραφικών έργων, επιτραπέζιων παιχνιδιών, κ.ά. με την καθοδήγηση της καθηγήτριας εικαστικών του σχολείου μας.
  •   Συμμετοχή σε σκυταλοδρομίες με εμπόδια και άλματα σε ομάδες στο πλαίσιο δρώμενου «Kids Athletics» (παιδικός στίβος).
  •   Γνωριμία με το άθλημα της Ξιφασκίας (επίδειξη του αγωνίσματος από τους αθλητές και τον προπονητή του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Παπάγου-Χολαργού, επαφή των παιδιών με τον εξοπλισμό και το υλικό).
  •   Γνωριμία και ενεργή συμμετοχή στο άθλημα του Χόκεϊ (επί χόρτου), (Γ’, Δ’ και ΣΤ’ τάξη) με την οργάνωση και καθοδήγηση προπονητή και αθλητών του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Παπάγου-Χολαργού.
  • Συμμετοχή σε τροποποιημένα Παραδοσιακά Κινητικά Παιχνίδια με την καθοδήγηση δασκάλων και καθηγητών ειδικοτήτων (Α’ και Β’ τάξη).
  • Γνωριμία και συμμετοχή στο άθλημα του «Beach Volley» (Ε’ τάξη) με την μετάβαση και δραστηριοποίηση των παιδιών στο αθλητικό κέντρο «I Beach Volleyball Club» Παπάγου.


Οι μαθητές/τριες «πέρασαν» κυκλικά από όλα τα αθλητικά δρώμενα αποκομίζοντας ερεθίσματα, θετικές εντυπώσεις και τη χαρά που μόνο η ενεργή συμμετοχή στον αθλητισμό μπορεί να προσφέρει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου