Είναι η εποχή που οι γεωργοί μαζεύουν τις ελιές για το λάδι.Έτσι στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης και της Μελέτης Περιβάλλοντος οι τάξεις μας προμηθεύτηκαν ελιές. Για να μπορέσουμε όμως να τις γευτούμε και να είναι νόστιμες, πρέπει προηγουμένως να τις προετοιμάσουμε.
Βασική διαδικασία προετοιμασίας είναι το ξεπίκρισμα των ελιών στο οποίο συμμετείχαμε όλοι με ενθουσιασμό.
Βασική διαδικασία προετοιμασίας είναι το ξεπίκρισμα των ελιών στο οποίο συμμετείχαμε όλοι με ενθουσιασμό.
- Από την πλούσια ποικιλία ελιάς για φαγητό διαλέξαμε τις ελιές Καλαμών (μαύρες) και τις Αθηνολιές (πράσινες)
- Τοποθετήσαμε τις ελιές σε δοχεία.
- Φτιάξαμε άλμη
- Γεμίσαμε τα δοχεία με άλμη
- Κλείσαμε καλά τα δοχεία και αφήσαμε τις ελιές να ξεπικρίσουν. Θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες. Τότε θα τις βγάλουμε από τα δοχεία και θα τις πλύνουμε. Στις μαύρες θα ρίξουμε λάδι και ξίδι και στις πράσινες λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου