Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση για την τηλεκπαίδευση

 

Αγαπητοί γονείς

Σε διάστημα λίγων μηνών για δεύτερη φορά θα ακολουθήσουμε πρωτόγνωρες για όλους διαδικασίες παροχής του αγαθού της εκπαίδευσης. Αυτή τη φορά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρέχεται κυρίως με σύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Webex. Όπως ορίζεται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 14:10 και θα τελειώνουν στις 17:20.

Οδηγίες Σύνδεσης

Για κάθε τμήμα του σχολείου μας έχει καταρτισθεί ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους συνδέσμους που απαιτούνται για να οδηγηθεί ο/η μαθητής/τρια στην ψηφιακή αίθουσα του/της κάθε εκπαιδευτικού. Λίγα λεπτά πριν αρχίσει το μάθημα, ο/η μαθητής/τρια επιλέγει τον σύνδεσμο του/της εκπαιδευτικού που ακολουθεί την επόμενη ώρα κα μεταφέρεται στον «προθάλαμο» της εικονικής αίθουσας, όπου και περιμένει μέχρι ο/η εκπαιδευτικός να δώσει τη δυνατότητα εισόδου.

Τεχνικά ζητήματα

Τα πιο συνηθισμένα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται σχετίζονται είτε με τη σύνδεση στο διαδίκτυο είτε με τη μετάδοση εικόνας και ήχου. Συνεπώς, παρακαλούμε να ελέγχετε την καλή λειτουργία του σχετικού εξοπλισμού (router, καλωδιώσεις, μικρόφωνο, ηχεία, κάμερα κ.τ.λ.) σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιαδήποτε δυσλειτουργία.

Κανόνες Συμπεριφοράς

1. Οι μαθητές/τριες, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών βοηθώντας στη διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών για την εξέλιξη της μαθησιακής διαδικασίας. Κυρίως πρέπει να φροντίζουν, όταν λαμβάνουν τις σχετικές οδηγίες, να διατηρούν κλειστά το μικρόφωνο και την κάμερά τους μέχρι να πάρουν τον λόγο.

2. Οι σύνδεσμοι των εκπαιδευτικών δεν πρέπει να γνωστοποιούνται σε τρίτους.

3. Τα προσωπικά μηνύματα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, δεν επιτρέπονται.

4. Το μάθημα απαγορεύεται να καταγράφεται με οποιονδήποτε τρόπο.

Παράκληση προς γονείς και κηδεμόνες

Οι εκπαιδευτικές διαδικασίες μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε είναι ιδιαίτερες τόσο για τους/τις μαθητές/τριες όσο και για τους/τις εκπαιδευτικούς. Οι γονείς οφείλουν να καθοδηγούν και να βοηθούν τα παιδιά τους για να ανταπεξέλθουν στο εγχείρημα αυτό. Να βρίσκονται δίπλα τους διακριτικά και να τα στηρίζουν. Αυτός είναι ο ρόλος τους.

Ωστόσο, στην προσπάθειά τους αυτή, θα έχουν ενδεχομένως την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος του μαθήματος. Αυτό δεν είναι επιθυμητό και παρακαλούμε να αποφεύγεται όσο είναι δυνατό. Οι μαθητές θα αισθάνονται είτε ότι ελέγχονται είτε ότι προστατεύονται από τους γονείς τους. Θα είναι ενδεχομένως διστακτικοί ή περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται διεκδικητικοί. Θα δυσκολεύονται να ενταχθούν στην ψυχολογία της «τάξης».

Οι εκπαιδευτικοί έχουν να επιτελέσουν διπλό ρόλο τις επόμενες μέρες. Θα είναι δάσκαλοι και ταυτόχρονα οικοδεσπότες σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες τις οποίες ο καθένας μας διαθέτει σε διαφορετικό βαθμό. Θα καταβάλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια. Ωστόσο δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τεχνικές δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να στηρίξουμε το έργο τους με την ανοχή, την ψυχραιμία, την αναγνώριση των κόπων τους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να υπερβούν τον εαυτό τους.


Από την Διεύθυνση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου