Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του σχολείου


Αγαπητοί γονείς,

Όπως γνωρίζετε τα δημοτικά σχολεία ανοίγουν ξανά για τους μαθητές/τριές μας τη Δευτέρα 1η Ιουνίου  έως και  την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του σχολείου μας, όλα τα τμήματα  χωρίστηκαν  σε δύο υποτμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής.
Την 1η  εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές/τριες του A΄ Yποτμήματος θα προσέρχονται στο σχολείο και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη -Παρασκευή,  ενώ οι μαθητές/τριες του Β΄ Υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.
Ακολούθως, την 2η  εβδομάδα, οι μαθητές/τριες του Α΄ Υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη - Πέμπτη,  ενώ του Β΄ Υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα- Τετάρτη-Παρασκευή.
Κατά τον ίδιο τρόπο, θα επαναληφθεί το πρόγραμμα παρακολούθησης  την 3η  και την 4η εβδομάδα για κάθε υποτμήμα. μέχρι τη λήξη των μαθημάτων στις 26 Ιουνίου 2020. Έχει  καταβληθεί κάθε  προσπάθεια ώστε τα αδέλφια, να έρχονται τις ίδιες ημέρες για διευκόλυνση των γονέων.
Μέχρι την Παρασκευή 29/5 θα σας αποσταλεί email, με το οποίο θα ενημερωθείτε σε ποιο υποτμήμα του τμήματος θα ανήκει/ουν το/τα παιδί/ιά σας και ποιες ημέρες πρέπει να έρχεται/ονται στο σχολείο.
Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.
Οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά στο διάστημα  8:00 π.μ–8:15 π.μ.. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπεται συγκέντρωση στο προαύλιο και η πρωινή προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις. Οι μαθητές/τριες θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους και εκεί ο/η εκπαιδευτικός που έχει την 1η ώρα μάθημα θα τους τοποθετεί σε συγκεκριμένο θρανίο. Οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί βάσει των οδηγιών με τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών/τριών.
Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά.
Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Τα σχολικά κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη λήξη της διδακτικού έτους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε ώστε τα παιδιά σας να έχουν μαζί τους φαγητό καθώς και μπουκάλι με νερό γιατί θα απαγορεύεται να πίνουν νερό από τις βρύσες του σχολείου. Επίσης, καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί τους  και καπέλο.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου