Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Επίσκεψη στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ & τη νέα Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής σχολής


Δεν περισσεύει κανείς
Καλλιεργώντας τη θετική και συμπεριληπτική συμπεριφορά 


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δεν περισσεύει κανείς», του ΕΚΠΑ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ΣΤ1 & ΣΤ3 την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020. Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια θετικών στάσεων και συμπεριφορών, εστιάζοντας στην αξία του «συν-παίζειν» και του «συν-εργάζεσθαι» και αφήνοντας στην άκρη το άγχος του ανταγωνισμού και της επίτευξης της νίκης. 





Η συνεργασία είναι μία από τις κεντρικές αρχές και αξίες της Εκπαίδευσης για την Ειρήνη. «Αν η συνεργασία ήταν η κυριότερη μορφή συμπεριφοράς σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας – από την οικογένεια και τις κοινότητες έως ολόκληρα έθνη και κράτη – η ανθρωπότητα θα ήταν ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην Παγκόσμια Ειρήνη». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται και υποστηρίζει έμπρακτα την ισότητα αφήνοντας στο περιθώριο τη συνηθισμένη αρχή του ανταγωνισμού: «εγώ είμαι καλύτερος γιατί εσύ είσαι χειρότερος».


Στη συνέχεια, τα παιδιά με τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν τη νέα Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα επτά, γεμάτα βιβλία, επίπεδα και να ξεναγηθούν από τους υπαλλήλους της οι οποίοι με υπομονή εξήγησαν στα παιδιά πώς λειτουργεί μία πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί από φοιτητές, ερευνητές αλλά και το κοινό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου