Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ



Την Τετάρτη στις 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση για την επέτειο της υιοθέτησης της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τον Ο.Η.Ε στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξεων. Η εκδήλωση οργανώθηκε με τη βοήθεια του Γιώργου Μόσχου, ο οποίος διετέλεσε για 15 χρόνια βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.




Η συζήτηση για τα δικαιώματα του παιδιού ξεκίνησε με τους μαθητές των Ε΄και Στ΄τάξεων μέσα στην τάξη. Εκεί στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές έμαθαν την ιστορία της Σύμβασης και το περιεχόμενό της. Στη συνέχεια δουλεύοντας σε ομάδες έφτιαξαν ιστορίες στις οποίες παιδιά αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα που σχετίζονταν με την παραβίαση κάποιων δικαιωμάτων τους . 

                            

Αργότερα οι μαθητές των Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξεων πήγαν στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου της πόλης μας . Εκεί δημιουργήθηκε μία επιτροπή παιδιών, η "ΠΟΥΠαιδί", στην οποία παρουσιάστηκαν οι ιστορίες που είχαν σκεφτεί τα παιδιά. Τα μέλη της Επιτροπής  αλλά και οι υπόλοιποι μαθητές που συμμετείχαν στην Εκδήλωση πρότειναν λύσεις για  τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα παιδιά αυτά. Όλα αυτά δημιούργησαν ωφέλιμους προβληματισμούς και αφύπνισαν την ενσυναίσθησή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου