Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Δ΄τάξη- Επισκέψεις

Στις 29-2-16 πήγαμε στην Ακρόπολη. Περάσαμε από τα Προπύλαια και το ναό της Αθηνάς Νίκης. Είδαμε και το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες και φισικά τον Παρθενώνα. Από κει ψηλά είδαμε και τον Άρειο Πάγο, την Πνύκα, την Αρχαία Αγορά με το ναό του Ηφαίστου αλλά και πολλά άλλα. Περάσαμε καταπληκτικά!







Στις 11/2/16 επισκεφτήκαμε το Μουσείο ΟΤΕ κι είδαμε τρόπους επικοινωνίας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Από τους αγγελιοφόρους, τις φρυκτωρίες, οπτικούς κι ακουστικούς τηλέγραφους, σήματα μορς μέχρι και μινιατούρα δορυφόρου κι οπτικές ίνες γνωρίσαμε. Ήταν κι αυτό ένα καταπληκτικό ταξίδι.

Το Γενάρη πήγαμε θέατρο Ακροπόλ και παρακολουθήσαμε την παράσταση "Τα Ψηλά Βουνά"  που είναι βασισμένη στο πρώτο αναγνωστικό γραμμένο στη  δημοτική και περιγράφει τις ιστορίες και τις περιπέτειες μιας ομάδας παιδιών του δημοτικού που έπειτα από προτροπή του δασκάλου τους πέρασαν ένα καλοκαίρι στα βουνά της Ευρυτανίας. Η παράσταση "ζωντάνευε" ζωγραφιές του βιβλίου κι οι μικροί θεατές ένιωσαν μέρος της παρέας πάνω στα βουνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου