Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Στ΄ - Project αγγλικών με Βαλκανικές χώρες


Στο πλαίσιο της διαθεματικότητας, το βιβλίο της Στ΄ τάξης περιέχει ένα κεφάλαιο σχετικό με το
μάθημα της Γεωγραφίας. Αυτό ήταν η αφορμή για να κάνουμε ένα project σχετικό με τις βαλκανικές χώρες (ΣΤ΄ 1&2) και ένα με την Ελλάδα (ΣΤ΄ 3).



Έτσι οι μαθητές των τμημάτων Στ΄ 1 & 2 διάλεξαν από μία χώρα, βρήκαν πληροφορίες γι αυτήν. όπως πληθυσμός, πρωτεύουσα, κλίμα, αξιοθέατα, σύνορα, μορφολογίες εδάφους και τύπωσαν μερικές φωτογραφίες.

Αντίστοιχα , οι μαθητές του Στ΄ 3 χωρισμένοι σε ομάδες, έγραψαν πληροφορίες για τα σύνορα, τη μορφολογία και το κλίμα της Ελλάδας, την Αθήνα, τον Παρθενώνα, την ελληνική σημαία και το δέντρο της ελιάς.

Στόχος μας ήταν να μάθουν περισσότερα για τους γείτονές μας στη βαλκανική χερσόνησο αλλά και για τη χώρα μας. Να εξασκηθούν σε λεξιλόγιο και φράσεις σχετικές με γεωγραφικούς όρους, να κάνουν επανάληψη στο simple present μέσα από τις περιγραφές τους, και κυρίως να διασκεδάσουν ερευνώντας και μαθαίνοντας.

Επίσης μία μαθήτρια από το Στ΄ 3 που κατάγεται από την Ουκρανία, μας παρουσίασε αντικείμενα της χώρας της (παραδοσιακά στο σύνολό τους), αλλά και πολύ σπάνιες φωτογραφίες..








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου